cinta kotak (bhgn 1)

salam kawn2..ni cubaan aku yang pertama..n mayb yg terakhir KOT utk tulis cerita pendek ni.klu da rangsangan korang..akn ku troskan r..tp hrp x r kot.he.seumur idop xpernah baca novel cinta.tup2..aku tulis jgak novel cinta..aku harapkan baca novel sastera masa kt skolah je dlu..so, maafkan klu ada bnyk silap..cerita ni..aku wat ada part2 jugak r..xde r bnyk..klu rajin..3 je..xrajin..2 je r..ahak.. =P



alam cyber menjajikan pelbagai pengalamn yg baru utk semua manusia..ada d antaranya yang baik dan kebanyakkan d antaranya buruk. cinta cyber?benarkah cinta cyber kekal atau hanya sekadar cyber?bagi rina, seorang gadis yang berusia 20thn yg berasal dari utara semenanjung tidak kenal apa itu cinta..lagi2 cinta cyber. selepas tamat pengajian STPM, rina mendapat tempat untuk melanjutkan pengajian ke salah sebuah U d selatan semenanjung.

selepas memasuki u, rina mula d dedahkan dengan alam cyber. dr alam cyber tersebut. rina mengenali seorang jejaka yang jarak tmpat 150km. jejaka tersebut bernama jeffry.selepas beberapa hari berkenalan dalam internet.masing2 menukar no hp.selepas seminggu berkenalan, rina tanpa rasa takut ketemu jejaka yang d kenalinya dr alam cyber itu.nak d jadikan cerita, selepas mereka berjmpa, diorang da declare..ye la..kapel..pakwe makwe..huhu..awal2 cinta..sume best..kentut pon bau wangi..kan3??sape pernah cinte tau r kot..penulis jarang r terlibat d kancah ni..huhu..

dalam alam cyber 2 jugak..rina bukn saje temui cnta nya..tapi die dapat seorang kawan yang rina kongsi sume masalah dan gembira ttg cnta baru nya..azie nama kawannya tersebut..saban hari..rina asyik bercerita ttg jeffry kepada azie..segala masalah d kongsi bersama..terdetik kat hati azie untuk mengenali jeffry dgn lebh dekat lagi..slepas azie mengenalkan drinya kepada jeffry...dorang menjadi kawan baik..antara azie, jeffry dan rina..azie tidak pern jmpe ngan c jeffry kerana die menghormati kawn nya c rina..sampai satu hari tersebut..

c jeffry kol n tnya rina..bolhkah die berjmpa dgn kwan nya c azie..rina bingung utk seketika..ye la..xkan nk jmpe 2 org je..die xde..lepas itu..azie pon tnya..bolh die jmpe c jeffry..selepas beberapa ketika..rina memberi lampu hijau sbb rina pkirkan dorang kwan juga..semasa diaorng jmpe 2..c rina berada d universiti...keputusan untuk membenarkan dorang berjmpa ada kaitan dengan isma..

(smbngn pada mgu depan : apakah yang azie n jeffry buat??siapakah isma??)

p/s ; terabur sial ayat aku..huahua..xpe2..aku bukan ahadiat akasha..tapi aku..izanuddin..this is my style.. =)

6 comments:

hanieym | May 01, 2009

dh abess bc ;))

owh..teringat lps stpm ari tuh..
pas kemas2 umah,duk dpn komputer..
msg2 kt ym..sbb bosan yg amat..he.
smpai mak saya pnggil sy 'suri rumah moden' hee~

erm..incik izanuddin..
cinta cyber harapan utk bersama2 adalah tipis..
peluang untuk memiliki org yg kite suke hampir tidak ada..
hanya bleh simpan perasaan syg dan doakan kesejahteraan dari jauh :(

Lady Enchaoz | May 01, 2009

tips to write story: sila eja semya perkataan dengan penuh dan betul.. :)
anyway.. nice try bud~

hanilopiplopz | May 01, 2009

uitt.. laju tul wat entry baru...

kAkI_tErlUkA | May 01, 2009

sapa isma?
kazen ang r..
hhahahhahaha

Lady Enchaoz | May 03, 2009

isma=ismail kot haha

m.izanuddin | May 04, 2009

-hanieym-

o..tyme habis stpm 2 ek??
bkn ke awk kenal saye time 2??
=)
nape ayat mcm sedey ajer??

-lady enchaoz-

tq echah..hehe..
da nama budak engin kan??
haha..xpe..nant saye cube wat ek..
=p
isma n ismail 2 adalh 2 org yg berbeza..just isma 2 anak ismail.. =p

-hanilopiplopz-

laju ker??haha..kena slow2 la pas ni..hehe...bosan r katakan.. =)

-kaki_terluka-

ko snyap...haha...xde r...ade r isma 2 sape..xde kaitan yg ada n xde..ok?

Post a Comment

SiLa la mEngKomeN yERk